Crossy Road Castle spelen met een 5-jarige

Onze 5-jarige en ik spelen al een tijdje Crossy Road Castle. Dat is een redelijk eenvoudig Apple Arcade spel, waarin je een toren beklimt door van level naar level (of kamer naar kamer) te gaan. Soms verzamel je gewoon wat punten, soms moet je snel of juist voorzichtig zijn, en soms ontdek je een geheime kamer. Er zijn verschillende torens en je start met drie levens - wat meestal te weinig blijkt te zijn als je één of ander dier moet trotseren in een boss fight.

Crossy Road Castle heeft ook een multiplayer mode, wat ideaal was om onze (toen nog 3-jarige) kleuter het spel te leren kennen. Zo had hij niet de frustratie van er telkens aan te gaan (want zolang ik aan de andere kant van de kamer geraakte, verloren we geen levens) en leerde hij door na te doen wat ik deed. Wat ooit begon als ik die hem door de kamers loodste, is ondertussen geëvolueerd naar twee spelers die op hetzelfde niveau spelen en even snel door de levels heen spurten.

Omdat ik het zo geniaal vind hoe hij dit op 5-jarige leeftijd speelt, heb ik eens een screen recording opgenomen. Oordeel zelf maar: hij is de kip, ik ben de dino.