Data & Privacy

Op deze pagina vind je alle info over hoe er op deze website omgegaan wordt met data en privacy.

TL;DR
Je bezoekt deze website volledig anoniem - er wordt niet aan activity tracking gedaan. Als je subscriber wordt, geef je je naam en e-mailadres op, wordt er automatisch een account voor je aangemaakt en wordt je e-mailactiviteit gemeten (deliverability, opens, clicks). Je data wordt bewaard op het Ghost, het platform waar deze website op draait. Je kan je gegevens altijd aanpassen door in te loggen.

Terminologie

  • Subscriber: heeft zich ingeschreven om e-mails te ontvangen.
  • Bezoeker: heeft zich niet ingeschreven en blijft anoniem.
  • Ghost: het platform waar deze website op draait.

Activity tracking

Deze website maakt geen gebruik van activity tracking tools zoals Google Analytics. Je activiteiten op deze website worden dus niet gemeten - niet als je een anonieme bezoeker bent, en ook niet als je een subscriber bent.

Wat wel gemeten wordt, is de e-mailactiviteit van subscribers. Ghost geeft me inzicht in welke e-mails je ontvangen en geopend hebt, en op welke links je hebt geklikt. Deze informatie is gelinkt aan je account en wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de effectiviteit van de op deze website gepubliceerde content.

Persoonlijke gegevens

Op deze website wordt een beperkt aantal persoonlijke gegevens verzameld van subscribers. Hieronder meer informatie over het wat, waarom en hoe.

Welke persoonlijke gegevens worden er verzameld?

Als je subscriber wordt, wordt er gevraagd om je naam (voornaam + achternaam) en e-mailadres op te geven. Vervolgens wordt er een account aangemaakt. Je kan je persoonlijke gegevens steeds aanpassen door in te loggen.

Daarnaast wordt er data verzameld over je e-mailactiviteit.

Waar worden mijn gegevens voor gebruikt?

Subscribers ontvangen e-mail updates wanneer er een nieuw artikel gepubliceerd werd. De gegevens die je hebt opgegeven, worden enkel daarvoor gebruikt.

Waar worden mijn gegevens bewaard?

Je gegevens worden bewaard op Ghost. Als je meer wil weten over hoe Ghost met je gegevens omgaat, kan je hun Privacy Policy en Data Processing Agreement raadplegen.

Worden mijn gegevens gedeeld met externe partijen?

Je gegevens worden niet gedeeld met derden.

Hoe lang worden mijn gegevens bewaard?

Je gegevens worden bijgehouden zolang je account bestaat. Let op: als je je uitschrijft, wordt je account niet automatisch verwijderd.

Inactieve accounts (accounts die op geen enkele nieuwsbrief ingeschreven zijn) worden elk jaar in december definitief verwijderd.

Kan ik mijn gegevens verwijderen?

Ja, dat kan. Je kan je account helaas niet zelf verwijderen (Ghost laat dat momenteel niet toe). Stuur even een mailtje naar info@mirthemertens.be als je je account wil verwijderen en dan doe ik het voor jou.

Is er iets niet duidelijk of heb je vragen?
Geef me gerust een seintje!